Percek alatt kész! Spékelt csirkemell, gombás rizzsel
Ha a szabadba vágyunk, avagy a gardrób átrendezésével kell foglalatoskodnunk és nem sok időnk van, amit a konyhában tölthetünk… Készítsünk gyorsan elkészülő étket. Ennek a receptnek az elkészítése mindössze 30 percet vesz igénybe!
Hozzávalók: (4 személyre)
4 csirkemell filé (maximum 20 dkg-osak darabonként)
8 vékony szelet bacon szalonna
4 közepes paradicsom
2 gerezd fokhagyma
10-15 dkg reszelt gouda, vagy trappista sajt
1 csokor friss, vagy 1 teáskanál szárított zsálya,
20 dkg gomba
1 csomag gyors rizs
só, bors, kevés olaj
Elkészítés:
1.) A csirkemellé:
A megmosott csirkemellet megtöröljük, majd hosszában, két helyen mélyen bevágjuk. A bacon szeleteket a nyílásba dugjuk. A friss zsályaleveleket megmossuk, lerázzuk róla a vizet, és szintén a nyílásokba tömjük. (néhány levelet a díszítéshez félretehetünk). A megtisztított és összenyomott fokhagymagerezdekkel bedörzsöljük egy jénai, vagy kerámia tál alját és oldalát, majd olajjal vékonyan kikenjük. Felkarikázzuk, és a tál aljára fektetjük a paradicsomot, és megsózzuk. A tetejére tesszük a megspékelt csirkemelleket, és enyhén sózzuk (a bacon is sós!), ízlés szerinti mennyiségben borsozzuk, majd meghintjük a reszelt sajttal. Mikrohullámú készülékben, lefedve, 600 watton, kb. 6 percig sütjük Fedő alatt még 2 percig pihentetjük, diszítjük a friss zsályalevelekkel, és máris tálalhatjuk.
2.) Gombás rizs:
Amíg a hús készül:
– felteszünk vizet forrni a gyors rizsnek
– megtisztítjuk, felszeleteljük és megdinszteljük a gombát, sóval, borssal fűszerezve.
Összekeverjük a gombát a gyors rizzsel, s máris tálalhatjuk a hús mellé.
Hozzászólás zárolva.