Facebook hozzászólás
82

Percek alatt kész! Spékelt csirkemell, gombás rizzsel

Ha a szabadba vágyunk, avagy a gardrób átrendezésével kell foglalatoskodnunk és nem sok időnk van, amit a konyhában tölthetünk… Készítsünk gyorsan elkészülő étket. Ennek a receptnek az elkészítése mindössze 30 percet vesz igénybe!

Hozzávalók: (4 személyre)

4 csirkemell filé (maximum 20 dkg-osak darabonként)

8 vékony szelet bacon szalonna

4 közepes paradicsom

2 gerezd fokhagyma

10-15 dkg reszelt gouda, vagy trappista sajt

1 csokor friss, vagy 1 teáskanál szárított zsálya,

20 dkg gomba

1 csomag gyors rizs

só, bors, kevés olaj

Elkészítés:

1.) A csirkemellé:

A megmosott csirkemellet megtöröljük, majd hosszában, két helyen mélyen bevágjuk. A bacon szeleteket a nyílásba dugjuk. A friss zsályaleveleket megmossuk, lerázzuk róla a vizet, és szintén a nyílásokba tömjük. (néhány levelet a díszítéshez félretehetünk). A megtisztított és összenyomott fokhagymagerezdekkel bedörzsöljük egy jénai, vagy kerámia tál alját és oldalát, majd olajjal vékonyan kikenjük. Felkarikázzuk, és a tál aljára fektetjük a paradicsomot, és megsózzuk. A tetejére tesszük a megspékelt csirkemelleket, és enyhén sózzuk (a bacon is sós!), ízlés szerinti mennyiségben borsozzuk, majd meghintjük a reszelt sajttal. Mikrohullámú készülékben, lefedve, 600 watton, kb. 6 percig sütjük Fedő alatt még 2 percig pihentetjük, diszítjük a friss zsályalevelekkel, és máris tálalhatjuk.

2.) Gombás rizs:

Amíg a hús készül:

–   felteszünk vizet forrni a gyors rizsnek

–   megtisztítjuk, felszeleteljük és megdinszteljük a gombát, sóval, borssal fűszerezve.

Összekeverjük a gombát a gyors rizzsel, s máris tálalhatjuk a hús mellé.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!