Süssünk palacsintát estére!
A palacsinta mindenki kedvence. Gyakran kérik nálam is este, süssünk gyorsan néhány palacsintát. Az alábbi recept egy dúsított, gazdagított, ízletes palacsinta,…
A franciák csipke palacsintának hívják, mert a citromhéj miatt olyan lesz, mint egy áttört csipketerítő.
Hozzávalók:
250 gr liszt
50 gr cukor
250 gr vaj
4 tojás
1 csipet só
1 kávéskanálnyi reszelt citromhéj (szárított is jó)
500 ml tej
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat, majd mixerrel keverjük össze az összes hozzávalót, úgy hogy szép homogén tésztát kapjunk. (Ha kell adjunk hozzá még egy kis tejet) Majd a szokásos módon süssük meg a palacsintákat, és tartsuk melegen, amíg mindegyik elkészül.
Tipp: Különlegesen finom, ha nem csupán porcukorral szórjuk meg, hanem friss citromot is csepegtetünk rá, mielőtt összetekerjük.
Italajánló: A kiskorúaknak természetesen valamilyen üdítő dukál, ám az idősebbek már kóstolhatnak hozzá valami finom, kései szüretelésű bort.
Hozzászólás zárolva.