Ribizlis sárgadinnyesaláta
Már megjelent a friss ribizli és a sárgadinnye is. A meleg napok hatására gyorsan beérett. Íme egy kis finom desszert belőlük. Ribizlis dinnyesaláta…
Hozzávalók:
1 szép érett sárgadinnye (kb. 70-80 dkg-os)
50 dkg ribizli
1 evőkanál cukor
1 evőkanál citromlé
1 szál friss menta
Elkészítés:
A dinnyét megmossuk, félbe vágjuk, magját kiszedjük, majd kiskanállal "daraboljuk" ki a belsejét egy tálba. Megmossuk, megtisztítjuk a ribizlit és hozzáadjuk a dinnyéhez. Megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk a citomlével és hozzáadjuk a megmosott, felaprított menta leveleket. Hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit összeérjen, és lehűljön, s az ebéd végére már fogyasztható is.
Ha nagyon ügyesek, megőrizhetik a két félbe vágott dinnyehéjat, és tálaláskor abba visszatölthetik a gyümölcs salátát.
Tipp: Hogy "megálljon" a dinnyetál, mielőtt megtöltik, a görbületet vágják egyenesre, mintegy talpat csinálva neki.
Hozzászólás zárolva.