Olasz pizza fáradt háziasszonyoknak!
Gyorsabb az elkészítése, mintha megrendeljük valamelyik pizzafutárnál, és ízlésünk szerint fűszerezhetjük, ki-ki ízlése szerint. Ünnepek utáni fáradt háziasszonyoknak!
Hozzávalók 2 személyre: 20 dkg darabolt hámozott paradicsom, olaszos fűszerkrém, ételízesítő, tetszés szerint 5 dkg zsombor, 1 csomag mozzarella sajt, 1 csomag elősütött pizzalap (32 cm átmérőjű), 6 hajszálvékony szelet sonka (kb. 6 dkg; pármai vagy pácolt), a díszítéshez tetszés szerint friss bazsalikom.
Elkészítése: A lecsöpögtetett paradicsomot villával szétnyomjuk, ételízesítővel összekeverjük, és olaszos fűszerkrémmel ízesítjük. A megmosott zsombort lecsöpögtetjük, a mozzarellát felszeleteljük.
A pizzalapot sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és villával megszurkáljuk. Egyenletesen megkenjük a fűszeres paradicsomos masszával, majd kirakjuk a zsombor felével, a sonkával és a mozzarellával. Előmelegített sütőben, 225 fokon (gáztűzhelynél 4-es fokozaton) 12-15 percig sütjük.
A sütőből kivéve megszórjuk maradék zsomborral, és bazsalikomlevelekkel díszítjük.
Hozzászólás zárolva.