Egy villámgyors étel: Mozarellás omlett
Gyorsan elkészíthető, tápláló és ízletes előétel, de önálló fogásként is fogyasztható. Mai ebédnek is kitűnő, de akár vacsorának is szívesen ajánljuk!
Hozzávalók: (1 főre, illetve előételként 2 személyre)
2 tojás, 1 csapott evőkanál liszt, fél pohár tejföl, 1 friss, zacskós (125 gr.) mozarella sajt. (Egy nagy, s nem az aprók)
Elkészítés:
A két tojást felverjük, belekeverjük a tejfölt és a lisztet. Egy közepes serpenyőben kevés olíva olajat, vagy margarint felhevítünk, majd beleöntjük a masszát és takaréklángon megsütjük az egyik oldalát, annyira, hogy vastagságának legalább háromnegyede átsüljön. Majd, mint a palacsintát megfordítjuk. (nem baj, ha a maradék massza közben belefolyik a serpenyőbe).
A mozarella sajtot felszeleteljük, s az omlett megsült oldalának egyik felére helyezzük a szeleteket. Mikor az omlett megsült, a másik felét ráfordítjuk a sajt szeletekre. Levesszük a tűzről, s még néhány percig állni hagyjuk, hogy sajt jól beleolvadjon. Ha egyedül fogyasztjuk, már tálalhatjuk is. Ha ketten, akkor félbe vágjuk (így tulajdonképpen egy-egy negyed körcikkelyt kapunk) és kétfelé tálaljuk. Kínálhatunk mellé friss fejes salátát, vagy céklasalátát is.
Jó étvágyat kívánunk!
Hozzászólás zárolva.