Sonkával, sajttal töltött pulykamell – Kati módra
Éttermek obligát fogása a Cordon Bleu, sajttal, sonkával töltött pulykamell, kirántva. Az én receptem egész más, de könnyen emészthető, tápláló, laktató.
Hozzávalók: (4 személyre)
60 dkg pulykamell
30 dkg gépsonka, egyben!
30 dkg sajt (eidami, vagy trappista, vagy gouda)
só ízlés szerint
A besamelhez és a gratinírozáshoz:
5 dkg vaj, liszt, tej,
2 tojássárgája,
fél pohár tejföl
só, szerecsendió
10 dkg reszelt sajt (amilyent a töltéshez is használunk)
Elkészítés:
A húst megmossuk, és vékony, minél hosszabb szeletekre szeleteljük, szeletenként enyhén megsózzuk. A sonkát és a sajtot kb. fél centi vastag és olyan hosszú szeletekre vágjuk, amilyen szélesek a hússzeletek.
Egy-egy szelet hús közepére helyezünk egy-egy sajt illetve sonka szeletet, feltekerjük, ha kell fogpiszkálóval összetűzzük, és egy tűzálló tálba, vagy teflon tepsibe rendezzük a tekercseket, jó szorosan egymáshoz.
Elkészítjük a besamel mártást, tűzről levéve belekeverjük a tojássárgákat és a tejfölt, ízesítjük sóval és szerecsendióval, majd a tekercsek tetejére öntjük.
Megszórjuk a reszelt sajttal, és 150-180 fokos sütőbe tesszük. Mikor a sajt a tetején aranysárga színű lesz (kb.40 perc), kész is a fogás, amit azonnal tálalhatunk.
Könnyen emészthető, tápláló, laktató fogás.
Tipp: Gépsonka helyett főtt, füstölt sonkát, vagy tarját is használhatunk.
Jó étvágyat kívánok!
Hozzászólás zárolva.