Facebook hozzászólás
123

Sonkával, sajttal töltött pulykamell – Kati módra

Éttermek obligát fogása a Cordon Bleu, sajttal, sonkával töltött pulykamell, kirántva. Az én receptem egész más, de könnyen emészthető, tápláló, laktató.

 

Hozzávalók: (4 személyre)

60 dkg pulykamell

30 dkg gépsonka, egyben!

30 dkg sajt (eidami, vagy trappista, vagy gouda)

só ízlés szerint

A besamelhez és a gratinírozáshoz:

5 dkg vaj, liszt, tej,

2 tojássárgája,

fél pohár tejföl

só, szerecsendió

10 dkg reszelt sajt (amilyent a töltéshez is használunk)

Elkészítés:

A húst megmossuk, és vékony, minél hosszabb szeletekre szeleteljük, szeletenként enyhén megsózzuk. A sonkát és a sajtot kb. fél centi vastag és olyan hosszú szeletekre vágjuk, amilyen szélesek a hússzeletek.

Egy-egy szelet hús közepére helyezünk egy-egy sajt illetve sonka szeletet, feltekerjük, ha kell fogpiszkálóval összetűzzük, és egy tűzálló tálba, vagy teflon tepsibe rendezzük a tekercseket, jó szorosan egymáshoz.

Elkészítjük a besamel mártást, tűzről levéve belekeverjük a tojássárgákat és a tejfölt, ízesítjük sóval és szerecsendióval, majd a tekercsek tetejére öntjük.

Megszórjuk a reszelt sajttal, és 150-180 fokos sütőbe tesszük. Mikor a sajt a tetején aranysárga színű lesz (kb.40 perc), kész is a fogás, amit azonnal tálalhatunk.

Könnyen emészthető, tápláló, laktató fogás.

Tipp: Gépsonka helyett főtt, füstölt sonkát, vagy tarját is használhatunk.

Jó étvágyat kívánok!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!