Vitaminragú
Hozzávalók 4 személyre: fél kg cékla, 1 szép szál póréhagyma, 10 dkg ecetes uborka, 1-1 púpozott kávéskanál majoránna és kakukkfű, 1 dl. száraz vörösbor.
Elkészítés:
A céklát megtisztítjuk, megfőzzük, majd kockákra vágjuk. (A főzőlé kiváló tojásfestéshez!) A póréhagymát megmossuk, kicsit megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. Az ecetes uborkát felkarikázzuk.
Kevés olajon a póréhagymát megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a céklát és az uborkát, megszórjuk a majoránnával és a kakukkfűvel, nyakon öntjük a vörös borral és összepároljuk. 10 perc alatt kész a vitaminbomba!
Tipp: legfinomabb sült libamellel, vagy libacombbal, de pulyka vagy kacsacombot is süthetünk mellé.
Hozzászólás zárolva.