Facebook hozzászólás
208

Igazi nyári luxus-vacsora-receptekkel!

Szeretne valami nagyon jót és egyben szépet tálalni a vendégeinek? Ajánlatunk az asztalra:Zöldségekkel töltött padlizsán, Parajjal rakott burgonya kecskesajttal grillezve, Piritott laskagomba.

Piritott laskagomba

Hozzávalók (4 személyre): 60 deka laskagomba, csipet só, 1 deci olívaolaj, 1 ág friss rozmaring, 1 gerezd fokhagyma.

Elkészítése: a megtisztított laskagombát forró olívaolajon megfuttatjuk, őrölt fokhagymával és rozmaringgal fűszerezzük, sóval ízesítjük. Tálaláskor olívaolajon pirított fokhagymás baguette-szeletekre halmozzuk.

Parajjal rakott burgonya kecskesajttal grillezve

Hozzávalók (4 személyre): 1,2 kiló burgonya, fél kiló friss paraj, 3 tojás, 2 deci tejszín, 30 deka friss krémes kecskesajt, 2 deci olívaolaj, őrölt fehérbors, csipet só, 2 deka vaj.

Elkészítése: a héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a tejszínnel, a tojás sárgájával és a tojás fehérjéjének keményre vert habjával. Sóval és borssal ízesítjük. A megtisztított parajleveleket az olívaolajon megfuttatjuk. Egy kivajazott hőálló tál aljára helyezzük a burgonya egyik felét, ráhalmozzuk a fonnyasztott parajleveleket, majd a burgonya másik felét. A krémes kecskesajtot rámorzsoljuk a tetejére, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Grillezett paradicsomszeletekkel is kínálhatjuk.

Zöldségekkel töltött padlizsán

Hozzávalók (4 személyre): 4 darab 20-25 dekás padlizsán, 10-15 deka tisztított sárgarépa, 10-15 deka tisztított zellergumó, 20 deka cukkíni, 30 deka paradicsom, oregánó, csipet só, 2 gerezd fokhagyma.

Elkészítése: az egész padlizsánból négy helyen, hosszanti irányban körülbelül fél centi széles és 5 centi hosszú, fél centi mély csíkot kivágunk. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg megpuhul. Két kanál segítségével az egyik bevágásnál mélyedést alakítunk ki. A vékony csíkokra vágott zellert, sárgarépát és cukkínit olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott paradicsomot, oregánóval, sóval és kevés fokhagymával ízesítjük. Az így elkészített ragut a padlizsán belsejébe töltjük. Önálló főételként is tálalhatjuk, de például báránysült mellé köretként is kiváló.

Szilágyi Eta

Konyha és Fürdő Piac 2004/5

A menüsor a Kárpátia étterem konyháján készült. Konyhafőnök: Bereznay Tamás



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!