Facebook hozzászólás
1 133

Tejszínes-sonkás-pórés rakott burgonya

Ugye, neked is maradt némi sonka húsvétról! Nem szabad megszabadulni tőle, íme az újrahasznosítás diadala! Burgonyából többféle rakottas variáció létezik. Kedvelt egytálétel, amelyhez alternatív módon lehet variálni a hozzávalókat. Most egy gyors és egyszerű változatot ajánlok.

Tejszínes-sonkás-rakott burgonya, Kép: PP
Kép: Piac&Profit

Hozzávalók:

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A póréhagymát felkarikázzuk, és a fele vajon egy serpenyőben megpároljuk. Rádobjuk a felkockázott sonkát, és néhány percig együtt pirítjuk. Egy tűzálló jénait kikenünk a megmaradt vajjal, és lerakjuk a fele burgonyát. Rátesszük a sonkás pórét, majd beborítjuk a maradék burgonyaszeletekkel. A tejszínbe belekeverjük a parmezánt, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a burgonya-rakottasra. Közepesen meleg sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!

Sonkás vendégváró tekercsek – sütés nélkül
Na ehhez, aztán tényleg nincs mit hozzátennem! Kellenek az alkatrészek, meg a két kezed! Pillanatok alatt összerakod, és Te lehetsz a  buli sztárja! Hidd el, a saját készítésű falatok sokkal jobban esnek mindenkinek, és Te is arathatod le a dicsőséget! Ez isteni! Majd meglátod!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!