Facebook hozzászólás
133

Francia bableves és gyors almás lepény

Egy tartalmas bableves, kicsit franciásan, és egy gyors almás lepény a mai ajánlatunk. Laktató finomságok ebédre és vacsorára… Jó étvágyat kívánunk!

Francia bableves

Hozzávalók: 40 dkg bab, 20 dkg füstölt tarja, 2 pár virsli, fél szál szárazkolbász, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 10 dkg szalonna, 2 dl tejföl, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, babérlevél, 1 teáskanál cukor, ételízesítő, pirospaprika, olaj, 2 evőkanál liszt, csipetke.

Elkészítése: a szalonnát apró kockákra vágva kevés olajon megpirítjuk, majd megfonnyasztjuk rajta az egyik finomra vágott vöröshagymát. A felkockázott füstölt tarját ezen a zsíron kicsit megpörköljük, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel. Beletesszük a babot, a zöldségeket, fűszereket és fedő alatt puhára főzzük. A kolbászt kis darabokra vágjuk és 2 evőkanál olajon megpirítjuk. Ha kész, a kolbászt a levesbe tesszük. A rántáshoz a visszamaradt olajban megpirítjuk a lisztet, és hozzákeverjük a megmaradt lereszelt vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Megszórjuk pirospaprikával és elkeverjük benne a tejfölt. A kész rántást a forrásban levő levesbe keverjük, beleszórjuk a csipetkét, és a karikára vágott virslit, majd további 4-5 percig forraljuk. Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel vagy kaporral szórhatjuk meg.


Almás lepény

Hozzávalók: 4 alma, 25 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg olvasztott vaj, fél csomag sütőpor, fahéj.

Elkészítés: 4 szép almát mosás és hámozás után lereszelünk, majd hozzákeverünk egy csapott mokkáskanál őrölt fahéjat és egy evőkanál cukrot. Állni hagyjuk, amíg a tésztát elkészítjük.

Tészta: a 25 dkg lisztben elkeverünk fél csomag sütőport, 20 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 10 dkg olvasztott vajat. Jól kidolgozzuk, majd a massza felét egy kivajazott, kilisztezett tepsibe vagy sütőformába öntjük.

Jó erősen kinyomkodjuk a reszelt almát, egyenletesen elhelyezzük a tészta tetején, majd befedjük a massza másik felével. Előmelegített sütőben, erős tűzön kb.fél órát sütjük.

Ha kihűlt, tetszőleges formákra vágjuk, és vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Gyors és finom!

Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!