Burgonyasaláta gazdagon és hagymás krumplisaláta
Mindkét saláta alapanyaga a krumpli. Laktató és különleges, megállja helyét önálló ételként és húsok mellé is.
Majonézes burgonyasaláta gazdagon
Hozzávalók: 40 deka héjában főtt burgonya, 4 szelet húsos szalonna, 2 keményre főzött tojás, 2 darab kisebb savanyú uborka, 30 gramm majonéz, ízlés szerint tejföl, pár csepp citromlé, só, őrölt bors, csipet cukor.
Elkészítése: a meghámozott burgonyát, a főtt tojásokat és az uborkákat felszeleteljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd serpenyőben piros ropogósra sütjük, és jól lecsepegtetjük. A majonézt, tejfölt és a fűszereket egy tálban jól összekeverjük, hozzáadjuk a felszeletelt burgonyát, szalonnát, tojást és uborkát. Finoman összekeverjük, és néhány órára hűtőbe tesszük. Sültekhez, rántott húsokhoz, halakhoz adhatjuk köretként, de önmagában is kiváló.
Hagymás burgonyasaláta
Hozzávalók: 60 deka burgonya, 2 közepes fej lilahagyma, 2 evőkanál borcet, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál olívaolaj, 1 csokor metélőhagyma, só, őrölt bors.
Elkészítése: a burgonyát alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Leszűrjük, majd meghámozzuk, felkarikázzuk. A lilahagymát szintén karikára vágjuk, és összeforgatjuk a krumplival. A borecetet simára keverjük a cukorral, az olajjal, sózzuk, borsozzuk, és a hagymás burgonyára öntjük. Finomra vágott metélőhagymával meghintve, jól kihűtve tálaljuk.
forrás: Konyha&Fürdő magazin
Hozzászólás zárolva.