Halfilés rakott burgonya
A halból finom és különleges rakottas is készíthető. Ez egy nagyon egészséges és egyszerű rakott krumlis variáció. Garantáltan ízleni fog, főleg a „halimádóknak”…
Tőkehalas rakott burgonya
Hozzávalók: 1,2 kiló burgonya, 80 deka tengeri tőkehalfilé, 2 tojás, 2 deci tejszín, 5 deka reszelt sajt, 5 deka vaj, 1 evőkanál kapribogyó, fél citrom leve, só, őrölt fehérbors.
Elkészítése: A megtisztítottan megfőzött burgonyát ujnyi szélesen felszeleteljük. A tőkehalat szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk a citromlével. Félórai állás után a vaj egy részén mindkét oldalukat elősütjük. A tojásokat belekeverjük a tejszínbe, majd az egészet ráöntjük a felszeletelt burgonyára. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kivajazott sütőedénybe öntjük a tejszínes burgonya felét, ráfektetjük a halszeleteket, majd erre kerül a maradék burgonya. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nagyon finom!
Jó Étvágyat kívánok: Marika
Nézd meg a többi beérkezett receptet és szavazz!
Hozzászólás zárolva.