Villámgyors rakottas – zöldbabból
Igaz, még nincs itt a szezonja, de konzervből is nagyon finoman elkészíthető egytál étel, a rakott zöldbab. Nagy előnye, hogy röpke fél óra alatt elkészül. Ízletes ebédre vagy akár vacsorára is, és tetszés szerint tovább variálható.
Rakott zöldbab
Hozzávalók: 40 deka zsenge, zöld hüvelyű zöldbab, 20 deka paradicsom, 20 deka reszelt sajt, 15 deka póréhagyma, 1 csokor apróra vágott zöldpetrezselyem, 4 gerezd fokhagyma, 5 deka vaj, 3 deci tejföl, só, őrölt bors.
Elkészítése: a feldarabolt zöldbabot sós vízben félig megfőzzük, lecsöpögtetjük. A paradicsomokról lehúzzuk a héjukat, majd felkarikázzuk, a pórét is vékony szeletekre vágjuk. Vajjal kikenünk egy kisebb sütőedényt, leterítjük az alján a hagymaszeleteket, majd rétegezve rátesszük a babot és a paradicsomot, a rétegeket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel, az apróra vágott fokhagymával, a reszelt sajt felével. A tetejére tesszük a maradék sajtot és néhány vajdarabkát, majd forró sütőben 20-25 percig sütjük.
A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2009. április-májusi számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.