Facebook hozzászólás
110

Villámgyors rakottas – zöldbabból

Igaz, még nincs itt a szezonja, de konzervből is nagyon finoman elkészíthető egytál étel, a rakott zöldbab. Nagy előnye, hogy röpke fél óra alatt elkészül. Ízletes ebédre vagy akár vacsorára is, és tetszés szerint tovább variálható.

Rakott zöldbab

Hozzávalók: 40 deka zsenge, zöld hüvelyű zöldbab, 20 deka paradicsom, 20 deka reszelt sajt, 15 deka póréhagyma, 1 csokor apróra vágott zöldpetrezselyem, 4 gerezd fokhagyma, 5 deka vaj, 3 deci tejföl, só, őrölt bors.

Elkészítése: a feldarabolt zöldbabot sós vízben félig megfőzzük, lecsöpögtetjük. A paradicsomokról lehúzzuk a héjukat, majd felkarikázzuk, a pórét is vékony szeletekre vágjuk. Vajjal kikenünk egy kisebb sütőedényt, leterítjük az alján a hagymaszeleteket, majd rétegezve rátesszük a babot és a paradicsomot, a rétegeket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel, az apróra vágott fokhagymával, a reszelt sajt felével. A tetejére tesszük a maradék sajtot és néhány vajdarabkát, majd forró sütőben 20-25 percig sütjük.

A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2009. április-májusi számában jelent meg.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!