Isteni fagyicsodák házilag
A hűtőszekrények, konyhai polcok „kötelező” készletei: a mélyhűtött fagylaltok, a friss gyümölcsök vagy befőttek, a kész öntetek és a pudingporok. Ezekből az alapanyagokból pillanatok alatt üdítő édességeket varázsolhatunk váratlan vendégeknek, vagy akár a család édesszájú gyerekeinek. Jól esik a forró nyárelő napokon!
Eperfagylalt gyümölccsel, és csokoládéöntettel
Hozzávalók 4 személyre.
Fél liter tej, fél csomag csokoládés pudingpor, másfél evőkanál cukor, 4 érett friss őszibarack (vagy konzerv), 50 dkg eperfagylalt, 4 dkg mandula.
Elkészítés. Négy evőkanál tejet elkeverünk a cukorral, és a pudingporral. A maradék tejet felmelegítjük, levesszük a tűzről, a pudingporral elkeverjük, és felfőzzük folyamatos keverés mellett. Ezután lehűtjük.
Az őszibarackot rövid időre forró vízbe mártjuk, majd meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk és negyedeljük.
Az eperfagyit kelyhekbe adagoljuk. A hideg csoki pudingot ráöntjük, mandulalevelekkel és a negyedelt őszibarackokkal díszítjük.
Azonnal tálaljuk.
Tipp: A friss gyümölcsöket helyettesíthetjük konzervekkel is, a barackot kívül körtével, ringlóval, sárgabarackkal is helyettesíthetjük. Az eperfagyi helyett málnafagyit is vehetünk. Gyorsabban elkészül, ha főzés nélküli pudingot használunk.
Meggyes fagylaltkehely
Hozzávalók 4 személyre
Egy doboz vanília-meggy fagylalt, fél kg meggybefőtt, vagy friss meggy, 2 és fél dl tejszínhab, 2 csomag vaníliás cukor, 2 cl cseresznyepálinka
Elkészítés: A fagylaltot kivesszük a mélyhűtőből, és a hűtőszekrénybe tesszük. A meggyet leszűrjük, lecsöpögtetjük.(Friss esetén kimagozzuk, egy kis cukorral megdinszteljük, lehűtjük, majd kicsavarjuk)
Négy fagylaltkehelyt lehűtünk.
A tejszínt 1 csomag vaníliás cukorral felverjük, leöntjük cseresznyepálinkával. A habot nyomózsákba töltjük.
A meggyet megszórjuk vaníliás cukorral, majd a fagylalttal és a tejszínhabbal rétegesen beleöntjük a kelyhekbe.
Tippek: A meggylé felét forraljuk fel, adjunk hozzá ribizlizselét, és forrón öntsük le vele a hideg fagylaltot.
Roletti és fagylaltdísz illik hozzá.
Hozzászólás zárolva.