Angol sajtleves
Nagyon egyszerűen elkészíthető a sajtleves és sokunk kedvence. Hogy mitől angol, azt ne kérdezzék.Tápláló, gyorsan elkészül és finom, ez a lényeg, nem?
Angol sajtleves
Elkészítési idő: 20 perc
Energiatartalom: 1 adag: 380 kcal
Hozzávalók 4 személyre:
– őrölt bors
– só
– ételízesítő
– 10 dkg reszelt sajt
– 5 dl tej
– 2 dl tejszín
– 1 evőkanál finom liszt
– 5 dkg margarin
– 2 vöröshagyma
– 2 fehérrépa
– 2 sárgarépa
A zöldségeket és a vöröshagymát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, azután a margarinon megpároljuk. Felengedjük 7 dl vízzel, ételízesítővel, sóval és őrölt borssal fűszerezzük. Kis lángon, lefedve puhára főzzük. Ezután turmixgéppel pépesítjük, majd beleöntjük
a tejet, és hagyjuk felforrni. A tejszínben simára kevert liszttel besűrítjük, jól összeforraljuk. A reszelt sajtot levesestálba szórjuk, és állandó kevergetés közben rámerjük a tűzforró levest.
Hozzászólás zárolva.