Bősárkányi pulykamell rántva
Gyakorlatilag ez egy karfiollal töltött pulykamell kirántva, különlegesen fűszerezve. Rendkívül harmónikus így az íze. Laktató, ám mégis könnyű. Köretnek krumplipürét ajánlunk.
Bősárkányi pulykamell rántva
Hozzávalók:
60 dkg pulykamellfilé, 20 dkg karfiol, 1 kk só, 1 mk bors, fél reszelt szerecsendió, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 3 tojás, 5 dl olaj, 20 dkg reszelt sajt.
Elkészítése:
A pulykamellet 4 egyforma szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben 20 percig megfőzzük. Lapátkanállal kiemeljük, leszárítjuk és rátesszük a kiklopfolt hússzeletekre. Meghintjük borssal, szerecsendióval. Összegöngyöljük, lisztben megforgatjuk, a felvert tojásba mártjuk, majd meghintjük zsemlemorzsával. A forró olajban kirántjuk. Óvatosan kiemeljük lapátkanállal, hogy a töltelék ki ne essék belőle. Tányérra tesszük, és megszórjuk a reszelt sajttal.
Hozzászólás zárolva.