Currys pulykamell rizzsel
A pulykahús igen kedvelt lett hazánkban. Számtalan módon készíthetjük el. Igaz a pulykamell a legdrágább része, de a legfinomabb is, ugyanúgy mint más szárnyasnál.
Hozzávalók: 60 dkg pulykamellfilé, 20 dkg basmati rizs, 1 tyúkhúsleves kocka, 2-2 evőkanál curry, olívaolaj, korianderlevél, 2 fej vöröshagyma, 15 dkg (konzerv) darabolt ananász, 1 gerezd fokhagyma, 1-1 dl paradicsomlé és kókusztej, só.
Elkészítése: a rizst a leveskockával és kevés sóval ízesített vízben puhára főzzük, majd egy tálban összekeverjük 2 dkg vajjal és fél evőkanál curryvel. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat meg az olajat, megfonnyasztjuk benne a finomra vágott hagymát, majd beletesszük a kockákra vágott húst, és 2 percig, állandóan kevergetve pirítjuk.
Meghintjük curryvel, hozzáadjuk a leszűrt ananászkockákat, a zúzott fokhagymát, a paradicsomlét, és közepes lángon összefőzzük. Beleöntjük a kókusztejet, összekeverjük, és még 5 percig főzzük. Tányérokra adagoljuk, meghintjük korianderrel, és a rizst tálkákban kínáljuk mellé.
Hozzászólás zárolva.