Facebook hozzászólás
283

Mogyorós, lekváros pogácsa

Pogácsa az mindig kell, mindig jó, és mindenki szereti. Ebéd után, délutáni rágcsáláshoz, vendégnek, gyereknek és felnőttnek. Próbálják ki! Nem bánják meg!

Boszorkánypogácsa

Hozzávalók 4 személyre:

1/2 reszelt citromhéj
1/2 citrom leve
finom liszt

4 tojás
25 dkg vaj
25 dkg kristálycukor
10 dkg őrölt mogyoró
1 üveg lekvár

A vajat kikeverjük a cukorral, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, a citrom levével és reszelt héjával, valamint annyi liszttel, hogy jól formázható tésztát kapjunk.

A masszából kis gombócokat formázunk, melyeket tojásfehérjében és mogyoróban meghempergetünk.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, egymástól jókora távolságra, mert sütés közben megnőnek.

A tésztahalmok közepébe ujjunkkal lyukat nyomunk, azután 180–200 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük.

Sütés után óvatosan kiszedjük, mert könnyen törik. A mélyedéseket megtöltjük lekvárral.

Ha a sütemény kihűl, megszilárdul, de 3-4 nap múlva ismét megpuhul. Minél tovább áll, annál jobb!

www.videkize.hu



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!