Mogyorós, lekváros pogácsa
Pogácsa az mindig kell, mindig jó, és mindenki szereti. Ebéd után, délutáni rágcsáláshoz, vendégnek, gyereknek és felnőttnek. Próbálják ki! Nem bánják meg!
Boszorkánypogácsa
Hozzávalók 4 személyre:
1/2 reszelt citromhéj
1/2 citrom leve
finom liszt
só
4 tojás
25 dkg vaj
25 dkg kristálycukor
10 dkg őrölt mogyoró
1 üveg lekvár
A vajat kikeverjük a cukorral, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, a citrom levével és reszelt héjával, valamint annyi liszttel, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
A masszából kis gombócokat formázunk, melyeket tojásfehérjében és mogyoróban meghempergetünk.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, egymástól jókora távolságra, mert sütés közben megnőnek.
A tésztahalmok közepébe ujjunkkal lyukat nyomunk, azután 180–200 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük.
Sütés után óvatosan kiszedjük, mert könnyen törik. A mélyedéseket megtöltjük lekvárral.
Ha a sütemény kihűl, megszilárdul, de 3-4 nap múlva ismét megpuhul. Minél tovább áll, annál jobb!
Hozzászólás zárolva.