Gőzmetélt
Csemegének egy tartalmas leves után, emellett teljes tápértéket biztosít ez az egyszerű, ámde nagyszerű tészta. Érdemes kipróbálnia, ha ez idáig nem ismerte.
Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg dió
1 citrom
2 evőkanál rum
8 dkg mazsola
1,5 dl tejföl
12 dkg kristálycukor
4 tojás
10 dkg vaj
1 liter tej
20 dkg széles metélt
A tejet felforraljuk, hozzáadunk 5 dkg vajat, és kifőzzük benne a tésztát. Leszűrjük, és jól lecsorgatjuk.
A tojássárgájákat a cukorral meg 3 dkg vajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a rumban áztatott mazsolát, és kevés citromhéjat reszelünk bele. Az egészet összekeverjük, végül lazán elvegyítjük benne a kemény habbá felvert tojásfehérjékett. Ennek legjobb módja, ha először csak a fehérje egyharmadával lazítjuk fel a tojásos-tejfölös keveréket, majd utána adjuk hozzá a maradék kétharmadot, hogy jó habos legyen.
A masszába óvatosan belekeverjük a lecsurgatott tésztát és a durvára vágott diót, majd kivajazott tepsibe öntjük, és vízgőzön kb. 50 perc alatt megsütjük. Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Forrás: vidékíze.hu
Hozzászólás zárolva.