Körmendi töltött Stefánia
A húst hússal szeretőknek ajánljuk a Körmendi töltött stefániát. Nem gyakorlott háziasszonyok is bátran elkészíthetik! Ha gondosan ellenőrzik a hús puhaságát, nagy hibát nem véthetnek a sütés során!
Körmendi töltött stefánia
Hozzávalók:
1 kg fehérpecsenye, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg darált sertéshús, 2 kemény tojás, 1 nyers tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál zöldpetrezselyem, só, bors, 1 késhegynyi pirospaprika, olaj, gyömbér, 2 dl húsleves vagy bor, 1 evőkanál paradicsompüré, liszt.
Elkészítése:
A húst hosszú, hegyes késsel felszúrjuk, megforgatjuk, hogy a tölteléknek helyet készítsünk. Ezután a darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, kemény tojásokat, a nyers tojást, zöldpetrezselymet, a zsemlemorzsát, sót, borsot, pirospaprikát, és kevés reszelt gyömbért, és alaposan összegyúrjuk.
Megtöltjük a húst, a nyílást előzőleg kicsit besózzuk. Hústűvel lezárjuk a nyílást, majd forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk. Fölengedjük egy kevés húslével vagy borral, és fedő alatt puhára pároljuk. A levébe paradicsompürét teszünk, meghintjük egy kevés liszttel, felforraljuk.Krumplipürét ajánlunk hozzá.
Sok sikert és Jó Étvágyat!
forrás: www.manna.ro
Hozzászólás zárolva.