Facebook hozzászólás
498

Mascarponés, gyümölcsös rakott palacsinta

A palacsintát csaknem mindenki kedveli. Kicsit enyhült a meleg, jobban bírjuk már a tűzhely melegét. Lepjük meg családunkat egy gyümölcsös rakott palacsintával. Akár desszertként, akár uzsonnára.

Rakott palacsinta

Elkészítési idő: 40 perc
Energiatartalom: 1 adag: 490 kcal

Hozzávalók 4 személyre:

– ízlés szerint csokoládéöntet
– 6 dl tej
– 3 db tojás
– 20 dkg finom liszt
– 3 evőkanál étolaj
– 30 dkg idénygyümölcs
– 10 dkg kristálycukor
– 25 dkg mascarpone
– 1 csomag vaníliás cukor
– csipet só

Elkészítése:

A lisztet simára keverem a tejjel, a tojásokkal, az olajjal, egy csipet sóval, és legalább 15-20 percig állni hagyom.
A gyümölcsöket megmosom, szükség szerint meghámozom, kimagozom és felkockázom, majd összekeverem a cukor felével.

A mascarponét összedolgozom a cukor másik felével és a vaníliás cukorral. Az öntethez a csokoládéöntet-port kikeverem a hideg tejjel. A tésztából a szokásos módon palacsintákat sütök. Az első
palacsintát tálra teszem, megkenem a mascarponés töltelékkel, megszórom gyümölccsel, majd befedem akövetkező palacsintával.

Ezt addig ismételem, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére palacsinta kerüljön!
A tortaszerűen összerakott palacsintát leöntöm a csokoládéöntettel, és cikkekre vágva kínálom.

Jó Étvágyat!

forrás: www.videkize.hu



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 455

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!