Mascarponés, gyümölcsös rakott palacsinta
A palacsintát csaknem mindenki kedveli. Kicsit enyhült a meleg, jobban bírjuk már a tűzhely melegét. Lepjük meg családunkat egy gyümölcsös rakott palacsintával. Akár desszertként, akár uzsonnára.
Rakott palacsinta
Elkészítési idő: 40 perc
Energiatartalom: 1 adag: 490 kcal
Hozzávalók 4 személyre:
– ízlés szerint csokoládéöntet
– 6 dl tej
– 3 db tojás
– 20 dkg finom liszt
– 3 evőkanál étolaj
– 30 dkg idénygyümölcs
– 10 dkg kristálycukor
– 25 dkg mascarpone
– 1 csomag vaníliás cukor
– csipet só
Elkészítése:
A lisztet simára keverem a tejjel, a tojásokkal, az olajjal, egy csipet sóval, és legalább 15-20 percig állni hagyom.
A gyümölcsöket megmosom, szükség szerint meghámozom, kimagozom és felkockázom, majd összekeverem a cukor felével.
A mascarponét összedolgozom a cukor másik felével és a vaníliás cukorral. Az öntethez a csokoládéöntet-port kikeverem a hideg tejjel. A tésztából a szokásos módon palacsintákat sütök. Az első
palacsintát tálra teszem, megkenem a mascarponés töltelékkel, megszórom gyümölccsel, majd befedem akövetkező palacsintával.
Ezt addig ismételem, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére palacsinta kerüljön!
A tortaszerűen összerakott palacsintát leöntöm a csokoládéöntettel, és cikkekre vágva kínálom.
Jó Étvágyat!
forrás: www.videkize.hu
Hozzászólás zárolva.