Sült csülök elzászi káposztával
A hidegben már kedvet kapunk súlyosabb, ízesebb húsokhoz, például a csülökhöz is.
Hozzávalók: 4 darab csontos első sertéscsülök, só, bors, őrölt kömény, borókabogyó, babérlevél, 8 gerezd fokhagyma, 4 fej vöröshagyma, 1 kiló savanyú káposzta, 20 deka bacon, 10 deka füstölt szalonna, 2 deci száraz fehérbor, 2 deci sör.
Elkészítése: a csülköket megpörzsöljük, fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, fokhagymával, két fej darabolt vöröshagymával. Tepsibe téve 3 deci vizet hozzáadva, fólia alatt közepes hőmérsékletű sütőben puhára pároljuk, majd a fóliát levéve, a sütőt magasabb hőmérsékletre állítva pirosra sütjük, miközben a füstölt szalonnát sörbe mártogatjuk, és ezzel kenegetjük a csülköket. Miközben a hús sül, elkészítjük a káposztát. A bacont apró kockára vágjuk, megpirítjuk, rátesszük a maradék szeletelt vöröshagymát, savanyú káposztát. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel és borókabogyóval. Ha a levét elpárologta, fehérbort adunk hozzá, és puhára pároljuk.
A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2010/3. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.