Töltött gomba mártással
Libamájjal és vargányával töltött gombafejek, besamellel és barnamártással
Hozzávalók: 8 darab közepes sampinyon gomba, 10 deka libamáj, 10 deka vargánya, póréhagyma (ízlés szerint), kevés fokhagyma, petrezselyem zöldje, fél deci tejszín, víz, liszt, tojás, prézli a panírozáshoz, barnamártáspor, egy pohár egri bikavér.
Elkészítése: a libamájat és a vargányát egy centis kockákra vágjuk, a póréhagymával lepirítjuk, sóval, borssal, pici fokhagymával, petrezselyemmel ízesítjük. Lisztszórással sűrítjük, vízzel és tejszínnel felöntjük úgy, hogy besamelsűrűségű legyen. A tűzről levéve, amikor már nem túl forró, egy tojássárgáját belekeverünk. Ezzel megtöltjük a száruktól megfosztott sampinyon gombákat, összeragasztunk 2-2 darabot, bepanírozzuk, és forró zsiradékban kirántjuk. Barnamártásporból körülbelül 4 deciliternyi mártást készítünk, ezt a borral kiforraljuk.
A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2010/3. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.