Hozzávalók: 20 deka tehéntúró, 2 zacskó vaníliás cukor, 1-2 evőkanál cukor, kevés reszelt citromhéj, citromlé, 1 deci vaníliás puding, 2 deci tejszín, 30 deka szőlőszem (kék és fehér vegyesen), 2 deka zselatin, 2 deci szőlőlé.
Elkészítése: az áttört tehéntúrót ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, citromlével, citromhéjjal, késhegynyi sóval, összekeverjük a kihűlt és szitán áttört vaníliás pudinggal. A tejszínből közepesen kemény habot verünk, és óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával, valamint a kimagozott szőlőszemekkel. A zselatinból és a szőlőléből zselatint főzünk, lehűtjük, és ezzel „bekötjük" a habot. Formába öntjük, és hűtőben mintegy két órán át hűtjük. A formát meleg vízbe mártjuk, tányérra vagy vágódeszkára borítjuk. Meleg vizes késsel szeleteljük, vízzel vagy kevés vörösborral higított áfonyalekvárral kínáljuk.
A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2010/3. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.