Facebook hozzászólás
201

Szőlős túróhab áfonyával

Könnyű túróhab a szezon gyümölcsével ízesítve                   

Hozzávalók: 20 deka tehéntúró, 2 zacskó vaníliás cukor, 1-2 evőkanál cukor, kevés reszelt citromhéj, citromlé, 1 deci vaníliás puding, 2 deci tejszín, 30 deka szőlőszem (kék és fehér vegyesen), 2 deka zselatin, 2 deci szőlőlé.

Elkészítése: az áttört tehéntúrót ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, citromlével, citromhéjjal, késhegynyi sóval, összekeverjük a kihűlt és szitán áttört vaníliás pudinggal. A tejszínből közepesen kemény habot verünk, és óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával, valamint a kimagozott szőlőszemekkel. A zselatinból és a szőlőléből zselatint főzünk, lehűtjük, és ezzel „bekötjük" a habot. Formába öntjük, és hűtőben mintegy két órán át hűtjük. A formát meleg vízbe mártjuk, tányérra vagy vágódeszkára borítjuk. Meleg vizes késsel szeleteljük, vízzel vagy kevés vörösborral higított áfonyalekvárral kínáljuk.

A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2010/3. számában jelent meg.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!