Hozzávalók: 1,5 kiló konyhakész pisztráng, 5 deka vaj, 30-30 deka gomba, gyöngyhagyma és fehér csemegeszőlő, 1,5-1,5 deci tejszín és száraz fehérbor, 2 citrom, petrezselyem zöldje, őrölt fehér bors, só.
Elkészítése: a halakat besózzuk, citrommal bedörzsöljük, majd sós, citromos vízben készre főzzük. A felolvasztott vajban megdinszteljük a felszeletelt gombát, hozzáadjuk a gyöngyhagymát és a leszemezett szőlőt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet. Hozzáöntjük a bort, végül a tejszínt, és mintegy 10 percig főzzük. A pisztrángokat tálra tesszük, körbeöntjük a gombás-szőlős mártással, majd az egészet megszórjuk petrezselyemmel. Vajas burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
A recept a Konyha&Fürdő magazin 2010/3. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.