Kékszőlős-pórés csirkemellszeletek párolt rizzsel
Nemcsak meginni, ételbe főzni is érdemes a finom borokat.
Hozzávalók: 6 szelet csirkemellfilé, 35 deka kimagozott vagy mag nélküli kékszőlő, 1 nagyobb szál póréhagyma, 3 deka vaj, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál étkezési keményítő, 1,5 deci tejszín, 1,5 deci száraz fehérbor, só és őrölt feketebors ízlés szerint.
Elkészítése: a megtisztított póréhagymát vékony szeletekre vágjuk, a szőlőszemeket félbevágjuk. A csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk, az olajon egy serpenyőben mindkét oldalukon aranysárgára sütjük, majd félretesszük, és melegen tartjuk őket. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, és a felszeletelt póréhagymát üvegesre pároljuk benne. Az étkezési keményítőt borral összekeverjük, majd beleöntjük a serpenyőbe, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt és a maradék bort, a félbevágott szőlőszemeket, sózzuk, borsozzuk, majd 1-2 perc alatt összefőzzük. A csirkemelleket tálra rakjuk, és leöntjük a mártással. Párolt rizzsel kínáljuk.
A recept a Konyha&Fürdő magazin 2010/3. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.