Tárkonyos-boros csirke
A jellegzetes ízű és nagyon egészséges tárkony kiválóan illik a csirkehúshoz.
Hozzávalók: 4 kicsontozott csirkemell, 1 kis fej vöröshagyma, 10 deka lehéjazott, kimagozott fehér szőlő, 1-1 evőkanál vaj, étkezési keményítő és tárkonylevél, 2-2 deci száraz fehérbor és tejszín.
Elkészítése: a csirkemelleket sóval, borssal ízesítjük, serpenyőben forró olajon minden oldalról néhány percig pirosra sütjük, majd kivesszük, félrerakjuk, melegen tartjuk őket. Felforrósított vajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Egy edényben összekeverjük az étkezési keményítőt a borral, beleöntjük a serpenyőbe, és állandó keverés mellett, 1-2 perc alatt besűrűsítjük. Hozzáöntjük a tejszínt és a szőlőt, majd beletéve a tárkonyt még egy percig főzzük. A kész mártást sóval és borssal ízesítjük, és leöntjük vele tálra helyezett csirkemelleket. Gombás rizzsel tálaljuk.
A recept a Konyha&Fürdő magazin 2010/3. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.