Facebook hozzászólás
49

Szarvasbélszín erdészmódra

A szarvashús áfonyalekvárral klasszikus és megunhatatlan párosítás.                   

Hozzávalók: 1,5 kiló szarvasbélszín, fél kiló gomba, 1 vöröshagyma, 1 liter vadalaplé, 3 deci vörösbor, 2 deci tejszín, 1 evőkanál áfonyalekvár, olaj, só, bors.

Elkészítése: a felszeletelt gombát az apróra vágott vöröshagymával kevés olajban megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A húst sózzuk, borsozzuk, először minden oldalán hirtelen megsütjük, majd kisebb tűzön átsütjük. Ha kész, a pecsenyelevet 1 liter vadalaplével fölforraljuk, a felére lefőzzük, majd hozzáadjuk a vörösborral összekevert tejszínt és az áfonyalekvárt, és az egészet összeforraljuk. A felszeletelt húst tálra tesszük, körberakjuk a párolt gombával. Burgonyaropogóssal kínáljuk, a mártást csészében tálaljuk.

 A recept a Konyha&Fürdő magazin 2010/3. számában jelent meg.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!