Szőlős vöröskáposzta-saláta
Borból még salátát – illetve öntetet is lehet készíteni. Némi előrelátást igényel, mert előző este neki kell látni!
Hozzávalók: 1 kisebb fej vöröskáposzta, 15 deka fehér csemegeszőlő, 8 deka aszalt sárgabarack, 1 deci 5 százalékos vörösborecet, 3 szál újhagyma, 4 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál citromlé, finomra vágott zöldpetrezselyem, 1,5 száraz fehérbor, 6 szem szegfűszeg, cukor, só, őrölt bors ízlés szerint.
Elkészítése: előző este a bort egy edényben felforraljuk a szegfűszegekkel, és az aszalt barackra öntjük. A káposztát vékonyra gyaluljuk, majd 1,5 liter vízben – 1 evőkanál sóval, 1 kiskanál cukorral és a borecettel – körülbelül 10 percig főzzük. Saját levében hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük, és hűtőbe tesszük. Az újhagymákat felkarikázzuk, meglocsoljuk a citromlével. A szőlőszemeket félbevágjuk, kimagozzuk. A sárgabarack páclevét összekeverjük az olívával, picit sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk vele a káposztát, és az egészet összekeverjük. Végül hozzáadjuk a hagymakarikákat, megszórjuk a csíkokra vágott aszalt barackkal, szőlőszemekkel és a zöldpetrezselyemmel.
A recept a Konyha&Fürdő magazin 2010/3. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.