Szilvás fahéjas kifli- Demcsák Zsuzsa receptkönyvéből
Demcsák Zsuzsa Konyha, tündérek címmel kiadott kisgyerekes szülőknek írt receptkönyvének -Morzsaparti kicsit másként -fejezetéből adunk közre egy finom sütemény receptet:
Szilvás fahéjas kifli
Hozzávalók:
25 deka margarin + a tepsi kikenéséhez
50 deka liszt
5 deka cukor
1 tojás
1 deci tej
1 kiskanál só
a töltelékhez
1 kiló szilva
10 deka cukor
fahéj
cukor
A sütőt előmelegítem 200 fokra. A lisztet átszitálom, hozzáadom a sót, a margarint, a tojássárgáját, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozom. Cipót formálok belőle, és körülbelül fél órát letakarva pihentetem.
A szilvát megmosom, kimagozom, a húsát apró kockákra vágom, megcukrozom, majd serpenyőben elkezdem a saját levében párolni. Miután megpuhult, és összeállt lekvárszerűvé, csak akkor teszem hozzá a fahéjat.
A tésztát kinyújtom, pogácsaszaggatóval kerek formákra szaggatom, majd tojásformájúra nyújtom a kezemmel. Ezekre a formákra kiskanállal rákanalazom a fahéjas szilvát, majd egyenként feltekerem, kifli alakúra formázom, a tetejüket tojással megkenem.
A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezem, és 25-30 percig sütöm.
Porcukorral megszórva tálalom.
Fotó: Fényes Gábor
Hozzászólás zárolva.