4 szuper tavaszi recept- garantált fogyás
A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk. Sőt, ezek a receptek akár abban is segíthetnek, hogy megszabaduljunk tőlük.
EGYTÁLÉTELEK
Csőben sült brokkoli erdei gombával
Hozzávalók: 1 kiló brokkoli, 20 deka erdeigomba-keverék, 1 szál póréhagyma, 20 deka vaj, 10 deka liszt, 8 deci tej, 30 deka reszelt sajt, 1 teáskanál őrölt szerecsendió.
Elkészítése: a brokkolit enyhén sós vízben megpároljuk, majd a feldarabolt póréhagymával és gombával serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. Besamelmártást készítünk: vajon lisztet pirítunk, felöntjük tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A zöldségeket tepsibe helyezzük, ráöntjük a besamelmártást, a tetejét pedig reszelt sajttal megszórjuk. 180-200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Padlizsán zöldségekkel töltve
Hozzávalók: személyenként egy 20-25 dekás padlizsán, 5-5 deka sárgarépa, zellergumó és cukkíni, 1 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, oregánó, só.
Elkészítése: az egész padlizsánból négy helyen, 5 centi hosszan körülbelül fél centi széles és fél centi mély csíkot kivágunk, aztán 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg megpuhul. Két kanál segítségével az egyik bevágásnál mélyedést alakítunk ki. A megtisztított és vékony csíkokra vágott zellert, sárgarépát és cukkínit olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott paradicsomot, megsózzuk, fokhagymával és oregánóval ízesítjük, majd a ragut a padlizsán belsejébe töltjük.
Parajjal rakott burgonya kecskesajttal grillezve
Hozzávalók: 1 kiló burgonya, fél kiló friss paraj, 3 tojás, 2 deci tejszín, 30 deka friss krémes kecskesajt, 2 deci olívaolaj, 2 deka vaj, őrölt fehérbors, só ízlés szerint.
Elkészítése: a héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a tejszínnel, a tojás sárgájával és a tojás fehérjének keményre vert habjával, sózzuk, borsozzuk. A megtisztított parajleveleket az olívaolajon megfuttatjuk. Egy kivajazott hőálló tál aljára tesszük a krumpli felét, ráhalmozzuk a fonnyasztott parajleveleket, majd befedjük a burgonya másik felével, a tetejére pedig rámorzsoljuk a krémes kecskesajtot. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Grillezett paradicsomszeletekkel is kínálhatjuk.
Paradicsomos rakott padlizsán Madrigal sajttal
(francia recept)
Hozzászólás zárolva.