Spenóttal töltött csirkemell epres mártással
Könnyű, különleges és csoda finom ez az epres csirke. Először csak simán, spenóttal töltött csirkeként készítettem el, és csak később találtam ki ezt a mártás, amitől szaftosabb és még finomabb lett.
Hozzávalók
1kg csirkemellfilé
leveles spenót
eperdzsem
1 teáskanálnyi reszelt gyömbér
bársonyos mártás
0,5 dl konyak
fokhagyma
őrölt fehér bors
só
vaj
Elkészítés
Vágd fel apróra a fokhagymát és a spenótot, majd forgasd össze sóval és borssal. Ezek után tedd bele a forró serpenyőbe, és vajon kevergesd. Ez lesz majd az ellenállhatatlan töltelék.
A filézett csirkemellet vágd be, kend rá a fűszeres spenótot, majd tekerd fel. A csirketekercset kösd át egy hőálló cérnával.
Vajon kezd el elősütni a csirkét, majd hagyd a serpenyőben, és középmeleg sütőben süsd meg. A serpenyőben összegyűlt zsiradékot öntsd le, s a visszamaradt szaftot flambírozd a konyakkal.
Ezek után öntsd rá a bársonyos mártást, add hozzá az eperdzsemet, ízesítsd sóval, borssal, gyömbérrel, s jól forrald fel.
Végül szeleteld fel a csirketekercset, és öntsd rá az epres mártást.
Forrás: G. Blanka olvasónk
Hozzászólás zárolva.