Facebook hozzászólás
218

Epres-gyömbéres leves

Ezt a receptet egy francia ismerősöm mutatta meg nekem. Először féltem tőle, de amikor elkészült és megkóstoltam, a szavam is elállt, annyira finom volt. Próbáljátok ki ti is, nem fogjátok megbánni!

Hozzávalók 4 főre

  • 1/2 liter édes fehér bor
  • 1/2 liter víz
  • 20 g barna cukor
  • kicsit kevesebb, mint 1 mokkáskanál friss reszelt gyömbér
  • 1,5 db vaníliarúd
  • 10 db mentalevél
  • 300 g eper

Elkészítés

Először hámozzuk meg a gyömbért, majd reszeljük le. Közben a mentaleveleket szedjük széjjel.
Következő lépésként egy lábasba tegyük bele a kimért bort és a vizet, adjuk hozzá a barna cukrot, a szétválasztott vaníliarudat, a mentalevelet és a lereszelt gyömbért. Keverjük össze, majd melegítsük fel, de nem kell felforralni! Ha már elég forró a lé, szűrjük le egy kisebb lábasba.
Végül vágjuk fel kicsi darabokra az epret és a leszűrt lét öntsük rá, majd fedjük le fóliával és tegyük be a hűtőbe kb. másfél órára.

Hidegen tálaljuk a vendégeinknek.

Forrás: Teca néni



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!