Epres-gyömbéres leves
Ezt a receptet egy francia ismerősöm mutatta meg nekem. Először féltem tőle, de amikor elkészült és megkóstoltam, a szavam is elállt, annyira finom volt. Próbáljátok ki ti is, nem fogjátok megbánni!
Hozzávalók 4 főre
- 1/2 liter édes fehér bor
- 1/2 liter víz
- 20 g barna cukor
- kicsit kevesebb, mint 1 mokkáskanál friss reszelt gyömbér
- 1,5 db vaníliarúd
- 10 db mentalevél
- 300 g eper
Elkészítés
Először hámozzuk meg a gyömbért, majd reszeljük le. Közben a mentaleveleket szedjük széjjel.
Következő lépésként egy lábasba tegyük bele a kimért bort és a vizet, adjuk hozzá a barna cukrot, a szétválasztott vaníliarudat, a mentalevelet és a lereszelt gyömbért. Keverjük össze, majd melegítsük fel, de nem kell felforralni! Ha már elég forró a lé, szűrjük le egy kisebb lábasba.
Végül vágjuk fel kicsi darabokra az epret és a leszűrt lét öntsük rá, majd fedjük le fóliával és tegyük be a hűtőbe kb. másfél órára.
Hidegen tálaljuk a vendégeinknek.
Forrás: Teca néni
Hozzászólás zárolva.