Spárgás, sonkás, juhtúrós tészta
Isteni és könnyű receptet küldött nekünk Anett. Egyszerűen, gyorsan elkészíthetjük, ami nagy előny ebben a nagy melegben. Íme a tejszínes, spárgás tészta!
Hozzávalók
2 csomag spárga, 1 csomag újhagyma,1 csokor snidling, 5-6 gerezd fokhagyma, 30 dkg sonka, 20 dkg juhtúró, 500 ml tejszín, só, őrölt bors, egy csokor petrezselyemzöld, 3 evőkanál olívaolaj. 1 csomag száraztészta
Elkészítése
A hozzávalókat megmossuk. A spárgát vékonyan meghámozzuk, a fás részét levágjuk, majd tetszés szerinti nagyságúra feldaraboljuk. A hagymát, a fokhagymát és a sonkát felvágjuk. A tésztát bő, forrásban lévő vízben megfőzzük.
Elkészítjük a szószt. Az olíván megpirítjuk a hagymát, majd kevés ideig a fokhagymát is. Ezután mehet hozzá a sonka. Ekkor hozzáadunk kevés vizet, a darabolt spárgát, a juhtúrót, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt kis lángon 8-10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, egyet rottyantunk rajta, majd a gázt elzárva alatta, hozzákeverjük az aprított petrezselymet.
Isteni és könnyű ebben a melegben!
A képen zöld spárga van, amelyet nem kell meghámozni! Csak a fehéret.
Forrás: Anett
Hozzászólás zárolva.