Kapros, tejfölös újburgonya főzelék
Kapros, tejfölös újburgonya főzelék hozzávalói: 1,5 kg újburgonya, 1 csokor kapor, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál zsír, vagyétolaj, 8 dkg liszt, 2 dl tejföl, ételízesítő.
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és felvágjuk.Lábasba tesszük, és annyi hideg vizet öntünk rá, amennyi a burgonyát éppen ellepi.Ha megfőtt, takarékon tovább főzve beletesszük az összevágott friss kapor egyik felét, az ételízesítőt és egy egészben hagyott kis fej vöröshagymát.Közben a zsírból,és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, és a tűzről levéve hideg vízzel és a tejföllel simára
keverjük. Amikor a burgonya megfőtt, a rántással besűrítjük, és beletesszük a kapor másik felét is. Néhány percnyi lassú forralás után tálalhatjuk.
Isteni ilyen melegben!
A recept küldője: Bartus Mária
Nézd meg a többi beérkezett receptet és szavazz!
Hozzászólás zárolva.