Szezámmagos sajtos sós rudak
Ropogós, nagyon eteti magát. Nem lehet eleget sütni belőle. Ez az egyik legfinomabb sajtos süti. Óvatosan azonban a sütéssel, mert nagyon gyorsan elkészül!
Hozzávalók:
25 dkg liszt
15 dkg vaj
20 dkg reszelt sajt
1 mokkáskanál sütőpor
1 kávéskanál só
2-3 kávéskanál tejföl
A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük, majd a vajat belekockázzuk és robotgéppel vagy az ujjunkkal morzsásítjuk. Ezután 15 dkg reszelt sajtot keverünk bele, és végül 2-3 kávéskanál tejfölt. Két cipóba vesszük, vékonyra kinyújtjuk, a tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és a maradék reszelt sajttal, majd vékony csíkokra vágjuk. 170 fokos sütőben 9 percig sütjük.
Hozzászólás zárolva.