Facebook hozzászólás
183

Pikáns páclé- bármilyen húshoz

A mexikói ízvilág nagyon közel áll a magyar konyhához és így a mi ízlelőbimbóinkhoz is. Azonban az apró eltérések mégis egzotikussá teszik a közép-amerikai ország zamatait. A következő receptben a koriander és kömény kombinációja éppen ezt a kettősséget testesíti meg.

 A pác akkor lesz tökéletes, ha egy napig állni hagyjuk, és csak ezután helyezzük bele a húst, mely szinte bármilyen lehet. Ha marhát, sertést vagy bárányt készülünk sütni, akkor a pácolási idő 6-, szárnyasok esetében 4-, míg hal készítése előtt 1 óra. A pikáns öntettel pácolt húsokhoz pikáns köret illik, amely lehet friss retek, újhagyma Globus Ínyenc mártással nyakon öntve.
 

A páclé alkotói:
• 1/3 csésze almaborecet
• 1/3 csésze borecet
• 1/3 csésze olívaolaj
• 1/3 csésze aprított koriander/ klasszikus petrezselyem
• 6 gerezd aprított fokhagyma
• 1 db zöldcitrom/citrom leve
• 2 evőkanál kömény
• 1 evőkanál egész bors



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!