Zöldbabsaláta-télen-nyáron
Nagyon szereti családom a zöldbabból készült ételeket- írja Zsuzsa. Két receptet küldött, ami náluk télen-nyáron nagyon népszerű. Íme az egyik, a zöldbabsaláta.
Hozzávalók 4 személyre
1 kg zöldbab (összevágva),
3 db főtt tojás,
3 db hagyma ( általában lilát használok, illetve nyáron zöldhagymát egy csomót),
pár gerezd fokhagyma,
15 dkg reszelt sajt ( nagylyukú reszelőn reszelem),
1 nagy doboz tejföl,
3 kanál mustár,
5 kanál majonéz,
ízlés szerint só, őrölt kömény, őrölt bors, őrölt szerecsendió,
2 kanál olíva olaj,
egy csokor friss tárkony, valamint friss petrezselyemzöld (összevagdalva)
A hagymákat összevágom, olajon megpirítom, hozzáöntöm az összevágott zöldbabot, rászórom a sót, fűszereket, kis vizet öntök alá, fedő alatt puhára párolom. ( Az apróra vágott tárkony, petrezselyemzöld felét is rászórom, másik felét félreteszem). Megfőzöm a tojásokat. Lereszelem a sajtot. Amikor kihűlt a zöldbab elkészítem hozzá a mártást. Apróra vágom a tojásokat, szoktam még hozzávágni nyers hagymát is. A tejfölös-majonézes-mustáros-olívás mártást összekeverem a zöldbabbal, a megmaradt friss tárkonnyal, petrezselyemzölddel, fűszerekkel, reszelt sajttal és hűtőbe rakom. Legalább fél napot a hűtőben tárolom, így érnek össze az ízek. Tetejére általában friss zöldségeket, egy két karika tojást rakok dekorációnak.
Hozzászólás zárolva.