Facebook hozzászólás
213

Zöldbabos nyári egytálétel

Zsuzsa másik recepje a zöldbabos nyári egytálétel, amit persze télen is főz, de akkor a fagyasztóból elővett babból, tárkonnyal és petrezselyemzölddel készíti el. 

Zöldbabos nyári egytálétel:

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg zöldbab,
3-4 db főtt tojás,
15 dkg reszelt sajt,
2-3 fej hagyma
pár gerezd fokhagyma
kevés füstölt szalonna,
két pár debreceni, vagy grillkolbász,
2 db újkrumpli,
2-3 db paradicsom ( ezt csak a végén teszem bele, dekorációnak )
egy kávéskanál só, vegeta, ízlés szerint őrölt bors, őrölt kömény, őrölt szerecsendió,
apróra vágott tárkony ( friss), petrezselyemzöld, friss majoranna,

Elkészítés:

A hagymákat összevágom, apróra vagdalom a szalonnát, karikára vágom a kolbászt, olajon megpirítom, majd hozzáadom a zöldbabot, a krumplit, a sót, vegetát, fűszereket vizet öntök alá, lefedem puhára párolom.
A legvégén rászórom a reszelt sajtot, apróra vagdalom a tárkonyt, petrezselyemzöldet, a paradicsomot hozzáadom.

Jó étvágyat kíván hozzá: Böröczky Zsuzsa



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!