Flamand sörös marharagu
A Soproni megszervezte első Sörvacsoráját, hogy bemutassa a sörrel foglalkozó bloggerek számára a megújult Soproni Meggy- és Szilva Démont. Az eseményen egy sörmester mesélt a barnasörök világáról, a megújult limitált kiadású sörökről és utána a bloggerek csapatokban főztek négyfogásos téli menüsort – mindegyik ételt az új Soproni Démonokkal ízesítve.
Íme az egyik:
Flamand sörös marharagu
Elkészítési idő 2,5-3 óra
Hozzávalók 4 főre:
– 400 g pörköltnek való marhakocka
– 15 g liszt
– 20 g vaj
– 24 ml étolaj
– 1 közepes hagyma felvágva
– 2 fokhagyma gerezd préselve
– 260 ml Soproni Szilva Démon
– 24 ml vörösbor ecet
– 24 ml barnacukor
– 1,5 szelet parasztkenyér
– 24 ml dijoni mustár
– Egy marék petrezselyem apróra vágva
– Só, frissen őrölt bors
– Bouquet garni: 2 petrezselyem szár, 1/2 kakukkfű szár, 1 babárlevél
Elkészítés:
A marhakockákat sózzuk, borsozzuk és beáztatjuk a barna sörbe.
Melegítsünk egy nagy, nehéz serpenyőt közepes lángon, olvasszuk fel benne a vajat és az olajat. Adjuk hozzá a marhakockákat adagonként és pirítsuk kb. 4 percig amíg enyhén megbarnul. Tegyük félre és folytassuk a következő adaggal.
A maradék zsírban dinszteljük meg a hagymát amíg átlátszó lesz, majd a fokhagymát is kb még 3 percig. Tegyük vissza a húst és keverjük el alaposan. Adjuk hozzá a vörösbor ecetet, a bouquet garni-t és a barnacukrot, keverjük meg, fedjük le és gyöngyöztessük kb 1,5 óráig, amíg a hús megpuhul.
A kenyerek egyik felét jól kenjük be mustárral, majd ezzel a felével lefelé tegyük a raguba. Fedjük le újra és gyöngyöztessük még 20-30 percig, amíg a hús teljesen megpuhul, a kenyérszeletek pedig ’beleolvadnak’ a raguba és ezzel sűrítik a szószt.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, vegyük ki a bouquet garni-t, keverjük bele a petrezselymet és tálaljuk burgonyapürével, sült burgonyával vagy kenyérrel és savanyúsággal.
forrás: Démon
Hozzászólás zárolva.