Különleges rakott krumpli spenóttal és kecskesajttal
A sok zöldséget fogyasztók között bizonyítottan jóval kevesebb a szív- és érrendszeri betegségben, túlsúlyban szenvedők aránya, mint a „húst hússal” evők között, és ritkábban éri el őket a cukor- és rákbetegség is. Persze az állati eredetű táplálékokban lévő fontos alkotóelemek hiánya is betegség kiváltója lehet, így mindenképpen egészségesebb, ha azért az állati eredetű étkeket nem zárjuk ki az étrendből. Úgyhogy, mint általában az élet legtöbb területén, az étkezésben is fontos a kiegyensúlyozottság és a sokszínűség.
Ebben a receptben hús nincs, de sajt igen. Érdemes megkóstolni!
Hozzávalók:
1,2 kiló burgonya
fél kiló paraj (friss vagy mélyhűtött)
3 tojás
2 deci tejszín
30 deka friss krémes kecskesajt
2 deci olívaolaj
2 deka vaj
őrölt fehérbors, egy csipet só
A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a tejszínnel, a tojássárgájával és a tojás fehérjéjének keményre vert habjával. Sóval és borssal ízesítjük. A spenótot olívaolajon megfuttatjuk.
Egy kivajazott hőálló tál aljára helyezzük a krumpli egyik felét, ráhalmozzuk a párolt parajt, majd a burgonya másik felét. A krémes kecskesajtot rámorzsoljuk a tetejére, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Grillezett paradicsomszeletekkel is kínálhatjuk.
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.