Pikáns és ízes: jégsaláta szalonnával, márványsajtos öntettel
Rengeteg salátaféle van, és persze rengeteg salátarecept, ám a legötletdúsabb variációk is egyszer csak elfogynak. Ilyenkor bizony aranyat ér egy újító gondolat, vagy bármi, amitől egy picit más lesz a saláta vagy az öntet. Hát még ha mindkettő! Most egy ilyen receptet kínálunk!
Ilyenkor tavasszal, amikor egyre több a zöldség, a saláta, amiről akár azt is hajlandók vagyunk elhinni, hogy már a szabad ég alatt termett, vagy ha nem is, de hazai, a fóliasátrak alól érkezett – szóval ilyenkor a szokásosnál is több zöldfélét kívánunk. Ez a recept kétféle salátából készül, ám – fittyet hányva a fitneszétrendnek – finom, ízes szalonna is kerül a zöld mellé. Az öntet pedig magáért beszél, egy kis ez, egy kis az, és máris itt egy igazán egyedi íz. Na és mindehhez még egy jó marék mazsola…
Hozzávalók
1 jégsaláta
egy kisebb lollo rosso saláta fele,
40 deka húsos szalonna (bacon)
10 deka kéksajt
2,5 deci tejszín
2-3 lila hagyma
10 deka mazsola
2-3 centiliter worchester szósz
egy kevés csípős paprika
2 gerezd fokhagyma
pirított kenyérkocka
Elkészítése
A tejszínt, a worchestert, a fokhagymát és a kéksajtot összeturmixoljuk. Összevágjuk a zöldséget, tálba tesszük, hozzáadjuk a kenyérkockát, a mazsolát, és összekeverjük a mártással. A szalonnaszeleteket mindkét oldalukon ropogósra sütjük – grillen vagy serpenyőben –, és a salátához adva tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.