Facebook hozzászólás
431

Egészségesen különleges! Balatoni fogas kelkáposztában

Igazi tavaszi–nyári fogás, könnyű és ízletes. A halnak és a káposztának a korszerű étkezésben betöltött szerepéről szóló írásokkal köteteket lehet megtölteni. Itt most csak kelkáposztalevelekbe töltött finomságokról esik szó. Íme, a recept!

Balatoni fogas kelkáposztában

Fotó: Fényes Gábor

Hozzávalók

4×12 deka balatoni fogas
2 evőkanál szűz olívaolaj
10 deka márványsajt
1 kisebb fej kelkáposzta
20 deka előfőzött sárgarépa
6 szelet bacon vagy vékony füstöltsonka-szelet
1 deci tejszín
darált fekete bors
őrölt kömény
fehér bors

átlátszó fólia
alufólia

 

Elkészítése

A kelkáposztából 4 nagyobb levelet köménymagos, sós vízben leforrázunk. A fogasszeleteket sózzuk, borsozzuk, olívaolajban mindkét oldalukat megsütjük, kivesszük. A kéksajtot és a sárgarépát elosztjuk a 4 halszeletre, majd egyenként kelkáposztalevélbe göngyöljük. Átlátszó fóliába, majd alufóliába csomagoljuk. Lábosban, forró vízben gőzöljük, a hal vastagságától függően, 8–15 percig. Ezután kicsomagoljuk a fóliából.

A bacont és a maradék kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk, serpenyőben olívaolajon hirtelen megfuttatjuk, tejszínnel felöntjük, majd köménnyel, sóval fűszerezzük, aztán forraljuk, amíg mártás sűrűségű lesz.

Előételként körítés nélkül, főételként főtt burgonyával kínáljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!