Egészségesen különleges! Balatoni fogas kelkáposztában
Igazi tavaszi–nyári fogás, könnyű és ízletes. A halnak és a káposztának a korszerű étkezésben betöltött szerepéről szóló írásokkal köteteket lehet megtölteni. Itt most csak kelkáposztalevelekbe töltött finomságokról esik szó. Íme, a recept!
Balatoni fogas kelkáposztában
Hozzávalók
4×12 deka balatoni fogas
2 evőkanál szűz olívaolaj
10 deka márványsajt
1 kisebb fej kelkáposzta
20 deka előfőzött sárgarépa
6 szelet bacon vagy vékony füstöltsonka-szelet
1 deci tejszín
darált fekete bors
őrölt kömény
fehér bors
só
átlátszó fólia
alufólia
Elkészítése
A kelkáposztából 4 nagyobb levelet köménymagos, sós vízben leforrázunk. A fogasszeleteket sózzuk, borsozzuk, olívaolajban mindkét oldalukat megsütjük, kivesszük. A kéksajtot és a sárgarépát elosztjuk a 4 halszeletre, majd egyenként kelkáposztalevélbe göngyöljük. Átlátszó fóliába, majd alufóliába csomagoljuk. Lábosban, forró vízben gőzöljük, a hal vastagságától függően, 8–15 percig. Ezután kicsomagoljuk a fóliából.
A bacont és a maradék kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk, serpenyőben olívaolajon hirtelen megfuttatjuk, tejszínnel felöntjük, majd köménnyel, sóval fűszerezzük, aztán forraljuk, amíg mártás sűrűségű lesz.
Előételként körítés nélkül, főételként főtt burgonyával kínáljuk.
Hozzászólás zárolva.