Roston sült bárányborda párolt zöldségekkel
A nyári szezonban minden lehetőséget érdemes kihasználni a szabadban grillezésre. De ha az idő, vagy a helyszín nem engedi, grill serpenyőben egy konyhai tűzhelyen is elkészíthetőek az ínyenc falatok. Ezúttal egy Magyarországon kevesebbet fogyasztott, bárányhúsos receptet ajánlunk!
Hozzávalók:
8 szelet bárányborda,
3 gerezd fokhagyma,
2 deci olívaolaj,
4 kakukkfűág,
2 rozmaringág,
1 fej hagyma,
5 szem közepes paradicsom,
4 szál sárgarépa,
1 szárzeller a szárával együtt,
2 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem,
só, bors.
Elkészítés:
a megmosott, szárazra itatott hússzeleteket 24 órára beletesszük a 1,5 deci olajból, az összezúzott fokhagymából és apróra vágott zöldfűszerekkel készített marinádba. Másnap a zöldségeket felkockázzuk, és a maradék, felforrósított olajban megfuttatjuk őket. Sózzuk, borsozzuk, majd a zeller- és petrezselyemzölddel készre pároljuk. A pácolt bárányszeleteket egy-két zöldfűszerággal mindkét oldalukon megsütjük a grillrácson, majd megsózva, borsozva a párolt zöldségekkel és zöldfűszeres rizzsel tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.