Indiai currys csirke aszalt áfonyával
Egyre többen nyitottak az egzotikusabb ízekre is, ezért most egy indiai curryt ajánlunk. Elkészítése egyáltalán nem bonyolult, a különleges fűszereket pedig szerencsére mára minden nagyobb szupermarketben be lehet szerezni.
2 gerezd fokhagyma
1 diónyi gyömbér
1 hagyma
4 csirkemell filé (darabja kb. 120 g)
1 ek vaj
1/2 tk kurkuma
1 tk cayenne-i bors (chili)
2 tk őrölt koriander
1/2 tktikka masala
300 g illatos rizs/ basmati rizs
400 g joghurt (3,5 %-os zsírtartalommal)
50 g dióbél
100 g egész, aszalt amerikai tőzegáfonya
1/2 csomó koriander
Elkészítése:
1. Megpucoljuk a fokhagymát, a gyömbért és a hagymát. A hagymát nagyon kicsi kockákra vágjuk. A fokhagymát és a gyömbért is egészen finomra aprítjuk. A csirkemell filéket megmossuk, szárazra töröljük, és falatnyi darabokra felkockázzuk.
2. A vajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, a csirkemellet aranybarnára sütjük. Ha kész, kivesszük és félretesszük. A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért beletesszük a serpenyőben maradt zsiradékba és megpirítjuk. Hozzáadjuk a csirkemellet, és felöntjük egy deciliter vízzel. Felforraljuk és 1-2 percig forrni hagyjuk. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a joghurtot (többet nem forraljuk fel, különben a joghurt összeugrik).
3. A rizst a csomagoláson olvasható elkészítési útmutató szerint megfőzzük. Közben a dióbelet durvára aprítjuk. Az aprított diót és az amerikai tőzegáfonyát beletesszük a currybe, és 3-4 percig állni hagyjuk. A koriandert megmossuk, szárazra rázogatjuk, és a leveleket letépjük a szárról. A curryt a rizs mellé adjuk, és a korianderrel meghintve tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.