Hosszúmetélt rukkolával, paradicsommal és vermuttal
Az alábbi receptet végtelenül egyszerű elkészíteni, ha jó minőségű hozzávalókkal dolgozunk mégis egészen különleges ízhatás lesz a végeredmény!
400 g tagliatelle (olasz tészta)
só
800 g cseresznyeparadicsom
4 ek olívaolaj
2 tk só
1 tk bors
1 tk cukor
90 g egész, aszalt amerikai tőzegáfonya
100 ml Noilly Prat (francia száraz vermut)
100 g rukkola
60 g parmezán
Elkészítése:
1. A tésztát a csomagoláson található elkészítési útmutatót követve lobogó, bő sós vízben megfőzzük. Közben megpucoljuk, és apróra vágjuk a fokhagymát. A paradicsomokat megmossuk, és párat félbe vágunk.
2. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk. A paradicsomot és a fokhagymát megforgatjuk benne. Sóval, borssal és cukorral fűszerezzük. Hozzáadjuk az amerikai tőzegáfonyát. Noilly Prattal meglocsoljuk, és 2-3 percig hagyjuk lassú tűzön rotyogni. A tésztát leszűrjük és összeforgatjuk a paradicsommal.
3. A rukkolát megpucoljuk, megmossuk, szárazra centrifugázzuk és összekeverjük a tésztával. Nyomban tálaljuk. A parmezánt lereszeljük és ráhintjük.
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzászólás zárolva.