Sonkás-sajtos-szilvás göngyölt hús
Van, amiért megéri dolgozni. Bár ez a recept nem a legegyszerűbbek közül való, az ínyenc hozzávalók és a végeredmény megéri a ráfordított időt!
Hozzávalók:
6 egyforma méretű pulykamellszelet,
6 szelet főtt sonka,
6 szelet trappista,
30 deka magozott, beáztatott aszalt szilva,
1 csokor friss összevágott petrezselyem,
pici őrölt fahéj, só, őrölt bors,
kevés borecet,
olaj,
a panírozáshoz 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A hússzeleteket besózzuk, majd mindegyikre egy szelet sajtot és sonkát, egy teáskanálnyi petrezselymet és 3-4 szem leszárított aszalt szilvát teszünk. Felgöngyöljük, hústűvel összetűzzük, majd lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva a göngyölegeket, forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. A megmaradt aszalt szilvát egy serpenyőbe rakjuk, adunk hozzá néhány csepp borecetet, pici őrölt fahéjat, és fedő alatt néhány percig átforrósítjuk. Körítésként adjuk a párolt rizs társaságában a húsok mellé.
Hozzászólás zárolva.