Facebook hozzászólás
314

Boros báránylapocka burgonyaágyon

Hamarosan kezdődik a szüreti szezon, itt az ideje a borral készült finomságoknak. Következő receptünk minden igazi ínyenc álma, egy igazi, legendás húsétel, nem csak húsevőknek!

Hozzávalók:

2 csontos báránylapocka,

80 deka nem szétfövő burgonya,

4 szál sárgarépa,

2,5 deci száraz fehérbor,

8 deci bárányalaplé,

1 ág friss rozmaring,

2 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem,

1 teáskanál morzsolt kakukkfű,

2 gerezd zúzott fokhagyma,

1 fej vöröshagyma,

4 evőkanál olívaolaj, s

ó és őrölt feketebors ízlés szerint.

Elkészítése:

az olívaolaj felébe belekeverjük a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük vele a báránylapockákat, majd a húst körülbelül 2 órára hűtőbe tesszük. A maradék olíván egy serpenyőben üvegesre dinszteljük a megtisztított, felkockázott vöröshagymát, majd kiszedjük a serpenyőből, és a visszamaradt olajon megpirítjuk a lapockákat. Felöntjük a borral, majd a sütőben a hagymával együtt körülbelül 40-45 percig lefedve pároljuk. A megtisztított répákat nem túl vékony szeletekre, a burgonyát pedig nagyobb kockákra felszeleteljük. Ezután a hús helyére tesszük a burgonyát és a répát, sózzuk, borsozzuk, majd ráfektetjük a húsokat, az egészet leöntjük a bárányalaplével, rátesszük a rozmaringágat, és lefedve a sütőben puhára pároljuk. Ha kész, a húsokat lefejtjük a csontokról, felszeleteljük, tálra tesszük, majd mellé rakjuk a répás burgonyát. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!