Boros báránylapocka burgonyaágyon
Hamarosan kezdődik a szüreti szezon, itt az ideje a borral készült finomságoknak. Következő receptünk minden igazi ínyenc álma, egy igazi, legendás húsétel, nem csak húsevőknek!
2 csontos báránylapocka,
80 deka nem szétfövő burgonya,
4 szál sárgarépa,
2,5 deci száraz fehérbor,
8 deci bárányalaplé,
1 ág friss rozmaring,
2 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem,
1 teáskanál morzsolt kakukkfű,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
4 evőkanál olívaolaj, s
ó és őrölt feketebors ízlés szerint.
Elkészítése:
az olívaolaj felébe belekeverjük a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük vele a báránylapockákat, majd a húst körülbelül 2 órára hűtőbe tesszük. A maradék olíván egy serpenyőben üvegesre dinszteljük a megtisztított, felkockázott vöröshagymát, majd kiszedjük a serpenyőből, és a visszamaradt olajon megpirítjuk a lapockákat. Felöntjük a borral, majd a sütőben a hagymával együtt körülbelül 40-45 percig lefedve pároljuk. A megtisztított répákat nem túl vékony szeletekre, a burgonyát pedig nagyobb kockákra felszeleteljük. Ezután a hús helyére tesszük a burgonyát és a répát, sózzuk, borsozzuk, majd ráfektetjük a húsokat, az egészet leöntjük a bárányalaplével, rátesszük a rozmaringágat, és lefedve a sütőben puhára pároljuk. Ha kész, a húsokat lefejtjük a csontokról, felszeleteljük, tálra tesszük, majd mellé rakjuk a répás burgonyát. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.