Facebook hozzászólás
193

Citromos báránycomb

Bár idehaza viszonylag ritkán fogyasztunk bárányt, nem szabad elfeledkezni erről a kulináris élvezetről. Egy isteni bárányrecept, melyet mindenképpen ki kell próbálnia minden háziasszonynak!

Hozzávalók:

Még egy isteni bárányrecept!

egy 1,5 kilós báránycomb,

2 citrom leve,

1 citrom,

2 gerezd fokhagyma,

1,5 deci olívaolaj,

2 babérlevél,

1 kiskanál vágott zsályalevél,

1 ág rozmaring,

só,

néhány szem egész bors.

Elkészítése:

a fűszereket és a finomra vágott fokhagymát egy edényben összekeverjük, majd bedörzsöljük vele a húst, meglocsoljuk a citromlé felével, és legalább 24 órára hűtőbe tesszük. Utána sütőedénybe rakjuk, meglocsoljuk az olívával és a maradék citromlével, beborítjuk a citromkarikákkal, és lefedve puhára sütjük. Közben saját levével öntözzük, s ha szükséges, egy kis vizet öntünk alá. Bármilyen köret illik hozzá.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!