Facebook hozzászólás
388

Aszalt szilvával töltött liba

Márton nap ugyan még messze van, mégsem szabad elfeledkeznünk a hazai konyhaművészetben viszonylag ritkán alkalmazott libából készült ételekről. Egy isteni libarecept, melyet mindenképpen ki kell próbálnia minden háziasszonynak!

Méltatlanul ritkán fogyasztott étel a magyar konyhában a liba – Kép: Pixabay

Hozzávalók:

1 pecsenyeliba,

2-3 pecsenyelibamáj,

1 deci száraz vörösbor,

10 deka mazsola,

20 deka kimagozott aszalt szilva,

só,

bors,

1 csomag apróra vágott petrezselyemzöld.

Elkészítése:

a mazsolát és az aszalt szilvát 1-2 órára vízbe áztatjuk, amikor megpuhultak, apróra vágjuk. A pecsenyelibamájakat szintén apróra vágjuk, majd összekeverjük az aszalt gyümölcsökkel és a petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk, a liba hasüregébe töltjük, s a nyílást összetűzzük. Sütőedénybe tesszük, aláöntjük a bort, majd kevés vizet aláöntve – időnként saját levével locsolgatva – puhára sütjük. Ha kész, tálra tesszük, s az átszűrt pecsenyelevet csészébe öntve – rizzsel vagy burgonyafánkkal tálaljuk.

További ízletes receptekért kattintson ide!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!